Αρχίσαμε…

Άρχισε ήδη εδώ και λίγες μέρες η γνωστή αηδία με τα μηνύματα spam που έχουν πολιτικό περιεχόμενο. Χωρίς να θέλω να θίξω προσωπικά ένα συγκεκριμένο άτομο, κάτι τέτοια μηνύματα

Date: Tue, 26 May 2009 21:09:10 +0300
From: "Γιώργος Δημαράς" <ecogreen12@yahoo.gr>
Subject: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ
To: <keramida@ceid.upatras.gr>
Message-ID: <31faba30c213e4ef137728e400121d6e@yahoo.gr>

δε με κάνουν να θέλω να ψηφίσω αυτόν που φαίνεται το όνομά του. Πολύ περισσότερο όταν έχει την απαίτηση να διαβάσω το πολιτικού περιεχομένου spam του σε κλειστό, εμπορικό format γνωστής σουίτας «γραφείου» η οποία τρέχει μόνο σε Windows:

MIME parts:
 . 2009-05-26 [ 669: Γιώργος Δημαράς   ] <* mixed> ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ
 . 2009-05-26   [  5: Γιώργος Δημαράς   ] <1 html>
 . 2009-05-26   [ 648: Γιώργος Δημαράς   ] <2 msword> "=?windows-1253?Q?=C3=C9=C1=D4=C9_=CF=C9_=CF=C9=CA=CF=CB=CF=C$

Δεν ξέρω τι κάνει τον κόσμο να πιστεύει ότι με το να μας βομβαρδίσει με τα «επιχειρήματά» του σε μορφή διαφημιστικού φυλλαδίου θα τον ψηφίσουμε. Υπάρχει τρόπος να παρουσιαστεί το σχέδιο μιας παράταξης για το μέλλον, με σαφείς, ξεκάθαρες, χρήσιμες και ουσιαστικές προτάσεις. Αυτός ο τρόπος δεν είναι με χρήση μηνυμάτων spam, οπότε κ. Δημαρά και όποιος άλλος έχει τέτοια εντύπωση:

You are doing it wrong!

3 thoughts on “Αρχίσαμε…

 1. giannis

  Ναι, συμφωνώ.

  Παλιά ρίχνανε φυλλάδια στο δρόμο. Μερικοί το κάνουν ακόμα. Περιμένουν δηλαδή να ψηφίσουμε αυτούς που μολύνουν το περιβάλλον με άσκοπες σπατάλες.

  Τώρα ξεκίνησαν (οι πολιτικοί, οικολόγοι ή μη) να κάνουν το ίδιο στο διαδίκτυο. Αυτό που θα ήθελα να δω στο ευρωκοινοβούλιο θα ήταν άνθρωποι που καταλαβαίνουν και 5 πράματα από τεχνολογία, που γνωρίζουν για θέματα όπως το digital-rights, open/closed software, pattents κτλ.

  Πως θα μας σώσουν από τις πολυεθνικές που στηρίζονται σε μονοπωλιακές τακτικές;
  Πώς θα προστατέψουν την ελευθερία του λόγου;

  Και τους είχα υπόψιν για ψήφο, αλλά αυτήν η ημιμάθεια στην τεχνολογία με χαλάει πολύ. Μακάρι να μπορούσα να ψηφίσω τους thepiratebay.org.

 2. comzeradd

  το ίδιο mail ακριβώς ήρθε και σε μένα. δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται πως η πολιτική ενεργοποίηση των ανθρώπων δεν μπορεί να επιτευχθεί με ένα (spam) mail.

 3. keramida Post author

  Πολύ σωστά, Γιάννη!

  Αυτό είναι ακριβώς η «διαδικτυακή» μορφή της φοβερής ρύπανσης που κατακλύζει τον τόπο που ζούμε κάθε μέρα πριν τις εκλογές με αφίσες, υπέρογκους αριθμούς φυλλαδίων που σαπίζουν την επομένη μιας ομιλίας πεταμένα στο δρόμο, με κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούνται για να «συζητήσει με το λαό του» ένας υποψήφιος, λέγοντας ουσιαστικά το ποίημα του κόμματος, κλπ.

  Δεν ξέρω πόσους και ποιούς ενοχλεί ο τρόπος με τον οποίο μολύνονται οι πόλεις που μένουμε με τέτοιου είδους σπατάλες, αλλά όντως με ενόχλησε που είδα την ίδια «λογική» να μεταφέρεται και στο INBOX μου. Πολύ περισσότερο δε που αυτό — τουλάχιστον από το όνομα του email — γίνεται στο όνομα μιας παράταξης με θεωρητικούς, κι ίσως και πραγματικούς, στόχους σε πλήρη αντίθεση με τέτοιες πρακτικές.

  Δεν ξέρω ακόμα ποιόν ή γιατί θα ψηφίσω όποιον τελικά ψηφίσω, αλλά θα προτιμούσα να είναι κάποιος που δείχνει να έχει ευαισθησίες (μεταξύ άλλων) και σε θέματα τεχνολογίας.

Comments are closed.